Team Albania

Hvem er vi?

Hjelpeprosjekter
Skole/Utdanning
Familiefadderskap        

Albania
Kosovo

Bruktbutikk

Nyhetsbrev
Hva skjer?

Bildegalleri

Albania


Familien Spiecker, Jorid, Ned, Nathan, Marcus og Lydia. våren 2010 i Norge.

Ungdom i Oppdrag (YWAM) misjonærene Jorid og Ned Spiecker har vært i Albania siden starten i 1992. Jorid (født Ludvigsen) er fra Træna i Nord-Norge og Ned (Edward) er fra Chicago i USA. De har to gutter og en jente; Nathan, født i -97, Marcus, født i -98 og Lydia Joanne, født i 2000.
De var de første misjonærene i landet som snakket godt albansk. Høsten/vinteren 2000/01 var familien i Norge for å utdanne seg mer. De gikk UIO's Family Mimistry School på Grimerud v/Hamar. Siden september 2001 har de vært tilbake i Albania, og høsten 2003 flyttet de til hovedstaden Tirana.

Jorid forteller: "Jeg begynte i UiO på fulltid i 1990 og var i Hellas i 3 år. Mens jeg var der, ble jeg utfordret av mange til å flytte til Albania, men det var det siste jeg ville. Senere var vi ei gruppe på praksistur i Albania, og da talte Gud til meg og sa at det var der jeg skulle være. Som sagt, så var det ikke lysten som drev meg, men etter hvert gav Gud meg både kjærlighet til folket og lyst til å være der. I Albania møtte jeg mannen min. Tenk om jeg ikke hadde dratt til Albania! Gud har alltid det beste for oss."

Jorid og Ned har vært "Team Albania"s kontakter siden vår første teamtur i 1994. For oss i gruppa har de vært til utrolig stor hjelp, de snakker språket og har kjempegod innpass hos folket. Det er fint å være i Albania og se dem i aksjon. De mottar ingen lønn, men er avhengige av givere som støtter dem.

Jorid og Ned er fra 2007 ledere av YWAM Albania og har fullt opp å gjøre. De holder ekteskapsseminarer og kurs om barneoppdragelse, familieleir om sommeren og aktivt med i menigheten de tilhører. De har alltid et åpent hjem for folk som har behov for en prat, veiledning og råd. De har en utrolig omsorg for det albanske folket.

Les om Mortens opplevelse av å komme på besøk i nyhetsbrevet for juni 2009

http://bildegalleri.teamalbania.no/#1


Team Albania - Nordbøveien 4, 3790 HELLE - Tlf.: 35 98 82 93 - Kontonr.: 2655 60 65453 - mail: teamalbania94@gmail.com