Team Albania

Hvem er vi?

Hjelpeprosjekter
Skole/Utdanning
Familiefadderskap        

Albania
Kosovo

Bruktbutikk

Nyhetsbrev
Hva skjer?


Hvem er vi ....
"Team Albania" er en liten, men ivrig gjeng fra Norge, som arbeider på frivillig basis med hjelpearbeid i kystbyen Vlora i Albania og i flere landsbyer i Drenica kommune i Kosovo. Vi kommer fra forskjellige kirkesamfunn, og gruppa vår har medlemmer fra Porsgrunn, Skien, Stavanger og Kragerø. Men utspringet kommer fra Kragerø, og flesteparten bor også her.
Det hele begynte i 1994, og i 1999 fikk vi en liten avdeling i Stavanger, hvor de fleste er medlemmer i IMI-kirken. Økonomisk drives gruppas hjelpeprogram av noen trofaste givere, inntekter fra utlodninger, sporadiske gaver, og fra april 2010 også vha. overskudd fra bruktbutikken som da ble startet opp – og som drives i dag - i Kragerø.
Til tre hjelpesendinger har vi fått transportstøtte fra UD. Hver deltaker på team betaler det meste av reisen selv; prisen litt avhengig av type tur og oppdrag.

... og hva gjør vi?
"Team Albania" har drevet med evangelisering og hjelpesendinger til Albania siden 1994. I Vlora samarbeidet vi i begynnelsen med menigheten "Baskesia e Ungjillit", hvor en norsk misjonær og hennes amerikanske ektemann, Jorid og Ned Spiecker, jobbet. Siden vår første evangeliseringstur i 1994, hvor vi bl.a. gikk fra dør til dør og delte ut bibler til familiene i landsbyen Orikum utenfor Vlora, har det blitt mange turer med hjelpesendinger og evangelisering. Vi bare måtte tilbake etter vårt første møte med dette landet og folket, Europas u-land, med åndelig og materiell nød alle veier. Gud har gitt oss en kjærlighet til disse menneskene, en kjærlighet som gjør at vi reiser tilbake igjen og igjen..

Pr. juli 2011 har det blitt over 40 turer, og vi fortsetter så lenge vi kjenner at Han vil bruke oss! Vi opplever å ha del i en stor og velsignet oppgave.

I 2000 reiste vi så for første gang til Kosovo - på samme grunnlag..

Og mye mer om det videre arbeidet i Albania og Kosovo kan du finne i nyhetsbrevene.
Der kan du også se navnene på de som til en hver tid er engasjert i arbeidet; hvor de bor og deres telefonnr.Team Albania’s visjoner og mål:

Å forkynne det kristne budskapet blant albanerne, lindre materiell nød og hjelpe dem å bygge opp landet (materielt og åndelig). Gjennom dette vil vi vise Guds kjærlighet og ære Hans navn.
Vi ønsker å ”tenne” mange, slik at flere kan bli med på team. Få flest mulig med oss her hjemme, til å hjelpe til med innsamling av utstyr og penger, og ikke minst være med å be for arbeidet.


Team Albania - Nordbøveien 4, 3790 HELLE - Tlf.: 35 98 82 93 - Kontonr.: 2655 60 65453 - mail: teamalbania94@gmail.com