Team Albania

Hvem er vi?

Hjelpeprosjekter
Skole/Utdanning
Familiefadderskap        

Albania
Kosovo

Bruktbutikk

Nyhetsbrev
Hva skjer?

Bildegalleri

Skoleprosjekter
Siden starten av i 1994. har vi besøkt mange forskjellige skoler. Vi har bidratt med diverse utstyr, som nye tavler, skrivemaskiner, datamaskiner, skrivesaker, apparater til gymsal, løftebukk til en yrkesskole, skoletannlegeutstyr, renovert toaletter på en førskole m.m.

Etter hvert ble det skolen i landsbyen Kanin ved Vlora, Albania, som vi konsentrerte oss om. Rektoren på skolen, Bujar Osmani, og kona, Diana, som og var lærer der, har vi kjent siden 1994. Vi ble med dem opp til Kanin, for å se på skolen. Den var i veldig dårlig stand. Den hadde 330 elever og var uten toaletter!

Vårt første møte med elevene var i påska 2001, da alle elevene fikk en pose med skrivesaker, en bok og litt snop. At det ikke var toalett på skolen, syntes vi var helt ille, og vi startet en prosess med Norad. Da det kom det JA vi ventet på, satte vi i gang! Ned Spiecker var vår mellommann og fikk prosjektet i havn. Det ble en stor forandring for elever og lærere som nå slapp å gå hjem, kanskje 3 km, når de hadde behov for et toalett. Ikke bare fikk de toaletter, de fikk tilgang på vann inn på skolen.

Fra 2006 har vi hatt «skoleeskeaksjon» hver høst, der elever på Kragerø skole, Sannidal skole og enkeltpersoner har gitt julegave til alle elevene på denne skolen.

Skolepakkene kommer fram!
Des. 2009. var representanter fra "Team Albania" på plass i landsbyen Kanin, og med seg hadde de 28 søppelsekker med julegaveesker; gaver til både elever og lærere på skolen.
”Vi ble møtt i porten av elever som bar norske og albanske flagg. Så fulgte sang, tale og overrekkelse av blomster, og på skoleveggen var det en stor plakat med påskriften: "Hjertelig velkommen til Team Albania fra Norge!" Det var også hengt opp store veggaviser som viste at elevene hadde prøvd å gjøre seg godt kjent med landet som giverne kom fra. Deretter bar det rundt til alle klassene, og det ble mer sang, før alle elevene og lærerne fikk hver sin eske med julegaver. Dette ble for mange en spennende og lykkelig slutt på skoleuka, og en god grunn til å glede seg til jul det året!
Etter at skoledagen var slutt og elevene gått hjem, måtte vi også se nærmere på de fine fliselagte toalettene, som vi for noen år siden, sammen med Norad, hadde skaffet skolen! Renholderne smilte fra øre til øre, og viste glade og stolte fram det så nødvendige utstyret de hadde fått. Og det var også tydelig at rommene ble tatt godt vare på. De var skinnende blanke – og rene!
Så fulgte en hyggelig sammenkomst med alle lærerne på skolen. Det ble flere taler, takkeord til Team Albania og alle giverne, og oppvartning med kaker, brus, nøtter, frukt, drikke mm”.
Så herved vil vi overbringe en varm takk til alle de små og store i Norge, som ønsket å gjøre en aktiv handling ut av gode ønsker for sin neste!

Skoleeske aksjonen i 2010 ble til en ny skole,
til skolen i Risilia, en landsby 3-4 km utenfor Vlora
Dette kan du lese om i nyhetsbrevet September 2011.

http://bildegalleri.teamalbania.no/#5


Team Albania - Nordbøveien 4, 3790 HELLE - Tlf.: 35 98 82 93 - Kontonr.: 2655 60 65453 - mail: teamalbania94@gmail.com